2021-activiteiten Informatiehuis Marien

Het IHM (Informatiehuis Marien) zet dóór in het nieuwe jaar. Ons team is weer compleet met nieuwe teamleden Pim en Mees. Daarnaast hopen we snel een Dataspecialist aan ons team toe te voegen. Nu delen we graag onze 2021-activiteiten en een aantal mooie uitnodigingen met u.

nieuwsbericht afbeelding IHM in 2021

Activiteiten

In 2021 gaan we aan de slag met:

 • ontwikkelen van een nieuwe Open Data Viewer 
  Zie onze uitnodiging om mee te denken in de Designsessie
 • ontsluiten van nog meer Open Data 
  We zijn in overleg met Stichting Rugvin om tellingen van zeezoogdieren vanaf veerponten te gaan presenteren.
  Heeft u vragen over het ontsluiten van andere datasets? Laat het ons weten.
 • coördineren van KRM-monitoring en ontsluiten van KRM-data 
  In 2020 heeft het IHM (Informatiehuis Marien) de geactualiseerde Monitoringstrategie voor de KRM gerapporteerd. De ervaring met rapporteren die we nu hebben gaan we gebruiken om de rapportages in de toekomst zo efficiënt mogelijk te maken.
 • afstemmen van rapportages voor de KRM met OSPAR (Convention for the Protection of the Marine Environment of the North-East Atlantic) en Natura 2000
  Het IHM heeft nu uitgebreid ervaring opgedaan met de KRM-rapportages. Daarnaast rapporteert Nederland ook Noordzee data voor OSPAR en Natura 2000. Het IHM gaat de technische knowhow afstemmen zodat we in de toekomst efficiënt kunnen rapporteren. Hiervoor zullen onder meer de rapportage formats zoveel mogelijk afgestemd moeten worden. We zullen beginnen met het opstellen van een overzicht met daarin de belangrijkste informatievragen uit de verschillende EU-OSPAR rapportages in vergelijking met de KRM.
 • actualiseren van de monitoringsagenda 
  De Monitoringsagenda geeft een overzicht van de chemische en biologische monitoring op de Noordzee. Hier vind je een overzicht van meetlocaties, de meetnetten en informatie over de meetplanning waarmee de meetlocaties bemonsterd worden. Voor iedereen die monitoring wil opzetten is dit de tool om samen te werken op de Noordzee.
 • samenwerken
  Het IHM is een spin in het netwerk van Open Data, daarom werken we samen. Met het bedrijfsleven in Digishape. Met overheid en stakeholders in het Noordzee Akkoord. En met andere dataverzamelaars.

Contact

Heeft u vragen, ideeën, wilt u meedoen, samenwerken?
Neem zeker contact met ons op!