IHM op de Noordzeedagen

Op 3 en 4 november 2022 staat de biodiversiteit in de Noordzee in de schijnwerpers op de Noordzeedagen. In samenwerking met RWS (Rijkswaterstaat) presenteert IHM (Informatiehuis Marien) tijdens de werksessie 'Noordzeedata in de kijker, de reis van biologische data'. Tijdens de borrel op de eerste dag is het tijd voor ons jublileumfeestje en heffen we met alle aanwezigen het glas op 10 jaar IHM.

Noordzeedagen header

De Noordzeedagen zijn een jaarlijks terugkerend tweedaags congres voor wetenschappers, beleidsmakers, het bedrijfsleven, NGO’s en andere belanghebbenden. Hier ontmoeten we elkaar en delen we informatie over onderzoek, beheer en gebruik van de Noordzee.

Dit jaar organiseert Wageningen Marine Research samen met NIOZ, TNO, Deltares en RWS (Rijkswaterstaat) op 3 en 4 november de Noordzeedagen 2022 met het thema “Biodiversiteit in de Noordzee – dilemma’s en keuzes in kaart”.  Dit keer zijn we te gast bij het gloednieuwe Omnia op de Wageningen Campus.

Aan het werk met data op de kaart!

Naast interessante key-note speakers en een Mini-symposium op vrijdag over de feiten en trends  van Biodiversiteit op de Noordzee gaan we ook aan het werk:

Samen met Joël Cuperus (RWS//CIV laboratorium) tonen we het Datalandschap van de Noordzee. Hoe komen Biodiversiteitsdata op de kaart? Waar vind je data, en hoe zorg je dat anderen in de toekomst jouw data kunnen blijven gebruiken? We duiken in de datastromen vanaf het laboratorium via o.a. brondatabases, automatische datavalidatie en kernregistraties. En we volgen de data tot ze bij de gebruiker aankomen in bijvoorbeeld de Data Viewers. Ga in gesprek met de experts over de laatste snufjes! Een van die nieuwe snufjes is natuurlijk de laatste versie van de IHM (Informatiehuis Marien) Data Viewer (zie ook elders in deze nieuwsbrief).

Tijd voor een feestje!

Op donderdagmiddag is er traditiegetrouw een gezellige borrel. Daar heffen wij graag het glas met iedereen om ons 10 jarig jubileum te vieren. We kijken samen terug op 10 succesvolle jaren en we hopen van jullie te horen hoe we de komende jaren op reis gaan.

Champagne proost Stock-1254784189