Nieuwsbrief 2021, april

April 2021

Beste lezer,

In de tuin van het Informatiehuis Marien ontspruiten veel nieuwe ideeën. Zoals de resultaten van de DigiShape Designsessie Dataviewer Noordzee. En de kaarten van de Dienst der Hydrografie in de Open Data Viewer. Wij worden er blij van! In de nieuwe artikelen hieronder leest u er alles over.

We gaan dus de lente in en het bloeiseizoen is nog lang niet over. De vruchten van onze samenwerking met het Noordzeeakkoord, het Datahuis Wadden, de digitale Noordzee en vele anderen delen we graag in volgende nieuwsbrieven.

We werken graag samen, vandaar nog een oproep: heeft uw organisatie een viewer in huis? We zijn benieuwd, neem vooral contact met ons op via info@informatiehuismarien.nl!

Barbara Schoute

Programmamanager Informatiehuis Marien

Resultaten designsessie Open Data Viewer Noordzee

Designsessie Open Data Viewer Noordzee woordenwolkOp 18 februari hebben we samen met DigiShape in een webinar een designsessie georganiseerd. Want we willen belanghebbenden betrekken bij de ontwikkeling van de Open Data Viewer Noordzee. Er waren meer dan 50 deelnemers, overweldigend! In dit artikel delen we de uitkomsten van deze hoogintelligente 'knutselsessie'.

Kaarten Dienst der Hydrografie nu ook in Open Data Viewer

Open Data Viewer BathymetrieVanaf nu zijn de kaarten van de Dienst der Hydrografie, ministerie van Defensie, ook beschikbaar in de Open Data Viewer. Hiermee komt een schat aan relevante data en informatie vrij over de Noordzee. Niet alleen bathymetrische (diepte)informatie, maar ook informatie over maritieme begrenzingen en gebruik.

Agenda