Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief Header
Oktober 2018

Dit is de nieuwsbrief van het Informatiehuis Marien (IHM (Informatiehuis Marien)), het portaal van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor alle mariene informatie en onderzoeksgegevens. Belangstellenden, overheden en professionals kunnen hier gegevens vinden en delen over onder meer de ecologie, de bodem en het water van de Noordzee.

KRM rapportage: tijd voor een viermoment

i-ZeehondenWoensdag 26 september is de stuurgroep KRM akkoord gegaan met het rapporteren van de geactualiseerde Mariene Strategie deel 1 aan de EU. Aan dit besluit is veel vooraf gegaan, waarover we u in deze nieuwsbrief graag informeren.

15 oktober - Dubbel feest!

i-Dubbelfeest15oktoberHeel veel mensen hebben het afgelopen jaar hard en gestaag gewerkt aan de KRM-rapportage. Op 15 oktober wordt de rapportage naar de EU verstuurd en het Informatie Huis Marien mag nog 5 jaar door.

Golden Pineapple Award op de INSPIRE Conferentie

i-ananasIHMAfgelopen maand vond in Antwerpen de jaarlijkse INSPIRE conferentie plaats. Deze presentatie leverde Ellen Vos de "Golden Pine Apple Award" op.

Even voorstellen

i-Ellen Vos- winnaar Gouden Ananas - foto Tanne Nouwens GeonovumMijn naam is Ellen Vos en ik ben op 1 september het Informatiehuis Marien (IHM (Informatiehuis Marien)) komen versterken. Niet voltijds, want de helft van mijn tijd blijf ik werken voor de Dienst der Hydrografie, onderdeel van de Koninklijke Marine.