IHM bestaat 10 jaar

Het is feest bij Informatiehuis Marien! Op 1 februari 2012 werd besloten tot de oprichting van het Informatiehuis Marien. Ons 10-jarig jubileum vieren we in ieder geval online en als het even kan live met u.

IHM (Informatiehuis Marien) (Informatiehuis Marien) dook 10 jaar geleden in de Noordzeedata. Op zoek naar gegevens van overheden, maar ook naar data van NGO's, kennisinstellingen en bedrijfsleven. Het IHM (Informatiehuis Marien) is dé spin in het web in de coördinatie en rapportage van de Kaderrichtlijn Marien. Onze Open Data Viewer is een breed gebruikte tool voor professionals én burgers.

Jubileuminterviews

Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum kijken we in een serie interviews terug naar het ontstaan en de ontwikkeling van Informatiehuis Marien. We praten met de bedenkers en de bouwers van het IHM. Wat is er de afgelopen 10 jaar opgebouwd, en is dit de droom die de bedenkers voor ogen hadden? Leest u mee?

Hoe het ooit begon

Wie stonden er in 2012 aan de wieg van ons platform? Programmamanager Barbara Schoute blikt terug met Laura van Loon (RWS(Rijkswaterstaat) (Rijkswaterstaat)) en Roelfine Krommendijk (LNV). Zij zaten in het kernteam dat ervoor zorgde dat Informatiehuis Marien het licht kon zien.
Routekaart IHM 2011_2015
Her kernteam maakte deze routekaart op weg naar Informatiehuis Marien.

Jubileumlogo

Speciaal voor het jubileumjaar geven we ons logo een extra 'jubileum' tintje!
IHM logo 10 jaar kleur
Dit jaar gebruiken we het aangepaste jubileumlogo.