Thema CoP Noordzee PPS Calls & Consortiavorming

Datum
Plaats in agenda
Tijd
vanaf 12.00 uur
Locatie
Den Haag Centraal Station bij ZZIIN
Omschrijving

Wilt u aan de slag op de Noordzee en daarbij samenwerken met andere partijen? Kom dan naar onze thema CoP Noordzee bijeenkomst ‘PPS Calls & consortiavorming” op 25 april. Centraal staan de Landbouw, Water, Voedsel Call (LWV) en de EU Mission ‘Restore our Ocean and Waters’, welke regelingen in april open gaan. We vertellen over de regelingen en bieden matchmaking aan om partijen met elkaar te verbinden. En ook belangrijk om de 3 transities, natuur, voedsel en energie aan elkaar te koppelen. De bijeenkomst organiseren we in samenwerking met het ministerie van LNV, TKI Agri&Food en RVO Internationaal.

‘Duurzaam en veilig gebruik van de Noordzee en andere grotere wateren’ is als missie (5) ook onderdeel van de nieuwe Kennis- en Innovatie-Agenda 2024-2027. De Innovatieprogramma’s onder deze missie gaan over i) duurzame Noordzee en oceanen, ii) duurzame rivieren, meren en intergetijdegebieden, iii) Cariben, iv) duurzame blauwe economie en iv) aquatische voedselproductie. De LWV Call wordt op 2 april opengesteld. Meer informatie over de LWV Call vindt u op de website van de Kennis- En Innovatie-Agenda.

Bij de EU Mission ‘Restore our Ocean and Waters’ staat centraal het beschermen/herstellen van mariene en zoetwaterecosystemen en biodiversiteit, het voorkomen/elimineren van vervuiling van onze oceanen, zeeën en water en een duurzame en circulaire blauwe economie. In de bijlage is het draft werkprogramma van de EU missies te vinden met daarin de topics waar internationale consortia op kunnen indienen. De openstelling is door de Europese Commissie gepland op 17 april.

De bijeenkomst vindt ’s middags plaats in Den Haag bij ZZIIN in het Centraal Station. Om 12.00 uur is de inloop met een netwerklunch. We starten het programma om 13.00 uur met de presentaties over de regelingen en aansprekende praktijkvoorbeelden. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn er ronde tafelgesprekken voor de onderwerpen naar uw keuze.

We zijn het programma aan het uitwerken. Hebt u ideeën voor een project, laat het ons zo snel mogelijk weten. We geven dan graag de gelegenheid om een korte presentatie te geven en hierover met deelnemers in gesprek te gaan. Bij de inschrijving kunt u dit aangeven.

Aanmelden

Meld je aan voor deze bijeenkomst tot uiterlijk 18 april. Je ontvangt nog een bevestigingsmail met praktische informatie.