DigiShape Designsessie Open Data Viewer

Informatiehuis Marien houdt zich bezig met de ontsluiting van mariene open data van de Noordzee. Dit jaar gaan we een nieuw platform voor onze Open Data (geo) Viewer bouwen. We nodigen alle data verzamelaars, gebruikers én viewer experts uit om mee te denken.

DigiShape_IHM_viewer_2_18022021

Open Data Viewer van 1.0 naar 2.0

Het platform waarop onze Viewer draait, is verouderd. Het is tijd om over te stappen op een nieuw systeem. We grijpen deze mogelijkheid aan om te zorgen voor een upgrade van de Viewer, met uitbreiding van functionaliteiten.
Hiervoor zoeken we naar input en 'state of the art'-manieren om open data te presenteren en hergebruik makkelijker en beter te maken.

Uitnodiging Designsessie

Daarom nodigen we alle datagebruikers, -aanbieders en belanghebbenden uit om ons op de hoogte te brengen van de viewer-wensen en -mogelijkheden.
We horen graag uw visie op het gebied van data, informatie (kaarten).
Dat doen we in een in het kader van DigiShape. Dit is een open innovatieplatform van bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Samen willen we de potentie van digitalisering voor de watersector benutten.

Designsessie

In de Designsessie gaan we op zoek naar de functionele en technische aspecten van de nieuwe viewer. Wat hebben we nodig, en wat is er mogelijk? Ook bespreken we het vervolg van het traject.

Wilt u meehelpen aan de opzet en ontwikkeling van de nieuwe viewer?

Registreer dan hier:
DigiShape Design Sessie Open Data Viewer

  • Donderdag 18 februari 2021 van 15:00 tot 16:30 uur (online meeting)

Meer informatie

Wilt u meer weten?
Neem contact op met pim.van.avesaath@rws.nl