Nieuwe mogelijkheden in de IHM Viewer

'Aan de buitenkant is weinig veranderd, maar er is veel gebeurd onder de motorkap'

Die slogan hoort eigenlijk bij een slechte autoreclame. Maar is letterlijk van toepassing op onze viewer. Met gepaste trots presenteren we de verbeterde versie van de IHM (Informatiehuis Marien) Viewer.

Ziet u geen verschil? Dat klopt. De belangrijkste aanpassing is pas merkbaar in het gebruik.

Zoekfunctie

Met meer dan 180 kaarten in onze kaartenbakken wordt overzicht houden steeds belangrijker. Daarom hebben we een zoekfunctie op informatie binnen de kaartlagen gemaakt.

Zoeken kan op de naam van een kaart. Maar nu ook op diersoorten, een chemische stof, onderwerp, locatie, noem maar op. Via de zoekfunctie wordt alle informatie van de kaart geïndexeerd. Ook termen die in de data voorkomen die gedownload kunnen worden.

De zoekfunctie van onze website geeft aan waar bijzondere schelpdieren, specifieke chemicaliën of gebieden op de kaart staan. Met een klik op de link opent de viewer met de gekozen kaart laag. Zo gemakkelijk is dat!
Zoekfunctie_v2


Koppeling taxonomische database World Register of Marine Species

Ook hebben we een koppeling gemaakt naar de taxonomische database van het World Register of Marine Species (WORMS). Het is dus mogelijk om op hogere taxonomische niveaus te zoeken. Bijvoorbeeld om gegevens over bepaalde dier- of wiergroepen te vinden. Ook kunt u zoeken in een andere taal: Latijn, Engels, Duits of Frans.

Nu zult u zich wellicht afvragen: waarom nog investeren in deze functionaliteiten als er een nieuwe viewer wordt ontwikkeld? De zoekfunctie was een noodzakelijke ontwikkeling. En deze is zo gebouwd dat al deze functionaliteiten meeverhuizen naar de nieuwe viewer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pim van Avesaath (pim.van.avesaath@rws.nl).