Actualisatie ­Monitoringsagenda

Wie doet wat op de Noordzee? Het Informatiehuis Marien biedt overzicht van alle monitoringsactiviteiten. Zo knopen we alle Nederlandse meetnetten aan elkaar en kunnen we zo efficiënt mogelijk monitoring inplannen. Bijvoorbeeld om de effecten van windparken op zee, of gesloten gebieden te evalueren.

monitoringsagenda
De monitoringsagenda geeft overzicht over de chemische en biologische meetnetten die actief zijn op de Noordzee. In een digitale overzichtskaart zijn alle meetnetten gedetailleerd te vinden.

Oproep

De monitoringsagenda wordt continue aangevuld – de informatie voor de reguliere monitoring in 2019 is nu beschikbaar. Naast de reguliere monitoring is ook projectmonitoring gaande. Maar deze projectmonitoring is nog niet volledig in beeld. Deze ontbrekende monitoring willen we uiteraard toevoegen. Daarom bij deze de oproep om het Informatiehuis Marien te informeren over geplande monitoring die dit jaar nog wordt uitgevoerd of in de komende jaren van start gaat.

Monitoringsagenda

Zorg ervoor dat (project)monitoringsplannen aan de monitoringsagenda worden toegevoegd zodat het overzicht completer en nóg waardevoller wordt. Neem hiervoor contact op met Serge Rotteveel (serge.rotteveel@rws.nl).