Open Data Viewer 2.0

Gepubliceerd 20 januari 2021

Het platform waarop onze Open Data Viewer draait, is verouderd. De ondersteuning neemt af. Het is tijd om over te stappen op een nieuw systeem. We nodigen u uit mee te helpen. Aan 'state of the art'-manieren om open data te presenteren. En om hergebruik makkelijker en beter te maken.

Flexibel

Van de ene kant vinden we overstappen jammer, want 'hij' doet het nog perfect. En we hadden wilde plannen met hem. Van de andere kant zijn er inmiddels andere systemen beschikbaar. Deze zijn flexibeler in de presentatie van open data, daar worden we enthousiast van. Het is een beetje zoals het inruilen van je oude auto voor een nieuwere; weemoed van naderend afscheid en je alvast verheugen op de nieuwe gadget.

Flyer-3a

Wensenlijst en specificaties

In het kader van duurzaamheid en efficiëntie willen we een systeem bouwen dat nog jaren meekan. Natuurlijk hebben we al ons eigen wensenlijstje waar de nieuwe viewer aan dient te voldoen.

Open Data Viewer makkelijker en beter

We zoeken naar input voor onze plannen en 'state of the art'-manieren om open data te presenteren. En hergebruik makkelijker en beter te maken.

Om tunnelvisie te voorkomen willen we datagebruikers, -aanbieders en belanghebbenden graag betrekken bij de ontwikkeling van de Open Data Viewer.

Uitnodiging Designsessie

Daarom nodigen alle datagebruikers, -aanbieders en belanghebbenden uit om ons op de hoogte te brengen van de viewer-wensen. We horen graag uw visie op het gebied van data, informatie (kaarten). En uw suggesties voor verbetering van de kwaliteit van de diensten die we aanbieden.

Dat hebben we gedaan in een Designsessie in het kader van DigiShape. Dit is een open innovatieplatform van bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Samen willen we de potentie van digitalisering voor de watersector benutten.

In de Designsessie gaan we op zoek naar de functionele en technische aspecten van de nieuwe viewer. Wat hebben we nodig, en wat is er mogelijk? 
Tijdens deze stakeholdersbijeenkomst zetten we het op een rij.

Meehelpen aan Open Data Viewer 2.0

Wilt u meehelpen aan de opzet en ontwikkeling van de nieuwe viewer?  
Neem contact met ons op of meld je aan voor de nieuwsbrief.  
 
Natuurlijk kunt u deze uitnodiging doorsturen naar geïnteresseerde collega's, dank alvast!

Contact

Wilt u meer weten of meedoen? Neem contact op met Pim van Avesaath.