Oproep: plannen voor Monitoringsagenda 2022

Wie doet wat wanneer op de Noordzee? Informatiehuis Marien biedt met de Noordzee Monitoringsagenda een overzicht van dataverzamelaars die actief zijn op de Noordzee. Het maakt samenwerking op de Noordzee nóg makkelijker. De agenda wint aan waarde als deze zo actueel mogelijk is. Voert uw organisatie dit jaar of komende jaren een monitoring uit? Laat dit ons dan weten.

Wat vindt u in de monitoringsagenda?

De digitale kaart van de monitoringsagenda toont bijvoorbeeld de meetnetten. Met een klik vraagt u direct informatie op die gaat over deze monitoring. In veel gevallen zijn er linkjes die direct verwijzen naar informatie. Bijvoorbeeld websites of rapporten, maar vanaf 2021 ook linkjes naar historische data. De monitoringsagenda geeft snel en simpel een beeld van de bestaande monitoring. Dit maakt het makkelijker om bestaande monitoring te koppelen aan nieuwe onderzoeksplannen. Zo kan nieuw onderzoek ‘meeliften’ met de bestaande monitoring.

Monitoringsagenda IHM 2021
De monitoringsagenda gaat echt over dataverzamelaars en is geen dataportaal. De openbare data vindt u in onze dataviewer.

Alle monitoringsplannen aanleveren voor een actuele Monitoringsagenda!

IHM (Informatiehuis Marien) past de monitoringsagenda elk jaar aan. Dit gaat binnenkort weer starten. De gebruikelijke monitoring is redelijk goed in beeld. Bij de projectmonitoring gebeurt er vast meer. De monitoring die ontbreekt willen we natuurlijk toevoegen. De waarde van het systeem neemt toe als er meer in staat. Dat lukt alleen als collega’s ons de basisgegevens aanleveren.

Voert uw organisatie dit jaar een monitoring uit of gaat deze in de volgende jaren van start? Informatiehuis Marien voegt deze gegevens graag toe aan de monitoringsagenda. Hiermee maken we samen het overzicht nog completer en waardevoller. We kijken uit naar uw bijdrage!

Monitoring aanleveren of meer informatie?

Neem contact op met Serge Rotteveel. Mail hem via Serge.Rotteveel@rws.nl of bel 06 531 565 11.