Nieuwsbrief januari 2021

Januari 2021

online versie van deze nieuwsbrief

Het belooft een spannend nieuw jaar te worden…
In 2021 gaat het Informatiehuis Marien door met het ontsluiten van alle Noordzee Data. Dit jaar doen we dat met nieuwe medewerkers en samen met onze partners bij de kennisinstituten en het bedrijfsleven.

Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat data ook op afstand bereikbaar zijn. In het nieuwe jaar hopen we alle verzamelaars en gebruikers van data weer tegen te komen. Hieronder delen we dan ook drie nieuwsberichten, mét uitnodigingen én een agenda met interessante bijeenkomsten!


Barbara Schoute

Programmamanager Informatiehuis Marien

2021-activiteiten Informatiehuis Marien

ActiviteitenHet Informatiehuis Marien zet dóór in het nieuwe jaar. Ons team is weer compleet met nieuwe teamleden Pim en Mees. Daarnaast hopen we snel een Dataspecialist aan ons team toe te voegen. Nu delen we graag onze 2021-activiteiten en een aantal mooie uitnodigingen met u.

Open Data Viewer 2.0

Open DataHet platform waarop onze Open Data Viewer draait, is verouderd. De ondersteuning neemt af. Het is tijd om over te stappen op een nieuw systeem. We nodigen u uit mee te helpen. Aan 'state of the art'-manieren om open data te presenteren. En om hergebruik makkelijker en beter te maken.

Nieuw teamlid: adviseur Mees van der Donk

Mees
Mees van der Donk

Vanaf 4 januari 2020 hebben we als team ook het noorden in ons midden.  Mees van der Donk is  biologe en woont in Groningen. Zij is beleidsmedewerker bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. En adviseur bij Informatiehuis Marien.  Wat doet Mees en waar wil ze naar toe?

Agenda