Nieuwsbrief 2021, september

September 2021

online versie van deze nieuwsbrief

Beste lezer,

De data van de Noordzee blijven stromen. En er komen er steeds meer: het Noordzeeakkoord zorgt voor meer samenwerking én meer werk. Daarom zijn we blij dat we deze maand Alex Olivera - onze nieuwe dataspecialist - kunnen verwelkomen.

We hopen iedereen 7 en 8 oktober tegen te komen op de Noordzeedagen 2021, in Delft. Daar presenteren we de laatste ontwikkelingen en gaan we het gesprek aan. Dat doen we in onze sessies 'Informatiestromen in kaart', hieronder ziet u de uitnodiging!

Barbara Schoute

Programmamanager Informatiehuis Marien

Uitnodiging: Informatiestromen in kaart, IHM op Noordzeedagen 2021

Wordcloud IHM-sessie Informatiestromen in Kaart Noordzeedagen 2021

Deltares organiseert op 7 en 8 oktober de Noordzeedagen 2021. Ook daar brengt Inofrmatiehuis Marien mariene data in kaart. Hoe versterken we de samenwerking rond de informatiestromen van de Noordzee? We nodigen u uit voor de sessies 'Informatiestromen in kaart'. Lees meer in het programma.

Datamanagement voor het Noordzeeakkoord

Screenshot viewer voor artikel datamanagement Noordzeeakkoord

Een gezonde Noordzee is voor iedereen van belang. Naast visserij, olie-, gas- en zandwinning worden nu steeds meer windmolens geplaatst om voor duurzame energie te zorgen. Dit moet wel passen binnen de ecologische draagkracht van de Noordzee.

Nieuw teamlid: adviseur Alex Olivera

Sinds 1 september hebben we een dataspecialist in ons midden: Alex Olivera. Hij werkt als adviseur bij het Data Management Center van Rijkswaterstaat voor Informatiehuis Marien. Wat doet Alex en hoe haalt hij mariene data boven water? Lees het interview.

Agenda

  • 7-8 oktober: Noordzeedagen, Noordzee: kansrijk en kwetsbaar. Kennisinstituten, beheerders en beleidsmakers in gesprek over Noordzee kennisontwikkeling
  • 20-22 oktober: Geospatial World Forum, Geospatial Infrastructure and Digital Twin
  • 25-29 oktober: online event INSPIRE Conferentie 2021: Europese infrastructuur voor data over de leefomgeving
  • 1 november: De Waterinfodag, congres, beurs en ontmoetingsdag over de informatievoorziening in de watersector
  • 29 november: deel 1 van de IHW-netwerkestafette 2021-2022, online aftrap en workshops