Nieuwsbrief april 2019

Nieuwsbrief Header
April 2019

Dit is de nieuwsbrief van het Informatiehuis Marien (IHM (Informatiehuis Marien)), het portaal van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor alle mariene informatie en onderzoeksgegevens. Belangstellenden, overheden en professionals kunnen hier gegevens vinden en delen over onder meer de ecologie, de bodem en het water van de Noordzee.

Introductie Barbara Schoute

Nu het Informatiehuis Marien (IHM (Informatiehuis Marien)) aan de slag kan met de nieuwe Barbara Schoute programmamanagersamenwerkingsovereenkomst is het tijd voor een nieuwe vaste kracht: Barbara Schoute (47) is per 1 februari 2019 begonnen als programmamanager. Hoe kom je van visserijbeleid naar vissen naar data?

Vervolg - rapportage Kaderrichtlijn Marien: de derde ronde…

15 Oktober 2018 vierden we het indienen van onze rapportage KRM-Rapportagevoor de Kaderrichtlijn Marien. We waren het eerste land dat alle validatiestappen had doorlopen en daarmee de klus had afgerond. Maar daarmee was het verhaal nog niet af...

Open Data viewer sterk vernieuwd!

Het open stellen van monitoringsdata en kaarten gaat gestaag door. Daarnaast hebben we de IHM (Informatiehuis Marien) viewer vernieuwd op basis van wensen van gebruikers, en er is een nieuwe handleiding.