Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief Header
November 2018

Dit is de nieuwsbrief van het Informatiehuis Marien (IHM (Informatiehuis Marien)), het portaal van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor alle mariene informatie en onderzoeksgegevens. Belangstellenden, overheden en professionals kunnen hier gegevens vinden en delen over onder meer de ecologie, de bodem en het water van de Noordzee.

Samenwerkingsovereenkomst Informatiehuis Marien ondertekend door 3 ministeries

Samenwerkingsovereenkomst IHMOp 15 oktober vond de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst in het kader van het Informatiehuis Marien (IHM (Informatiehuis Marien)) plaats. Naast RWS (Rijkswaterstaat) en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, is nu ook de Dienst der Hydrografie van het ministerie van Defensie toegetreden.

Informatiehuis Marien rapporteert de toestand van de Noordzee

Rapportage KRM verzendenMet een gezamenlijke druk op de knop heeft Nederland maandag 15 oktober 2018, gerapporteerd over de toestand van de Nederlandse Noordzee. Dit conform de vereisten van de Kaderrichtlijn Marien (KRM). Het Informatiehuis Marien (IHM (Informatiehuis Marien)), een alliantie van IenW-RWS (Rijkswaterstaat) en LNV, heeft deze EU-rapportage gecoördineerd.