Nieuwsbrief 2022, april

April 2022

online versie van deze nieuwsbrief

Beste lezer,

Het Informatiehuis Marien is goed op stoom dit jaar! Naast het ontsluiten van de data voor de Kaderrichtlijn Marien kijken we naar buiten – naar de VN Standaarden Gids. Want data ontsluiten doen we niet alleen.

In het kader van ons jubileum leren we graag van het verleden: de eerste bewoners van het Informatiehuis vertellen over hun ervaringen. We hopen hen, en iedereen die heeft meegewerkt aan het IHM (Informatiehuis Marien) te zien bij ons feestje tijdens de komende Noordzeedagen in de herfst.

Tot snel,  
 
Serge, Ellen, Rob, Pim, Mees, Alex & Barbara  
Team Informatiehuis Marien

1.IHM10jr_cmyk

10 jaar Informatiehuis Marien: de eerste sleutel in de deur

Zeilen op de catamaran van Rob - 2016

Dit jaar bestaat het Informatiehuis Marien 10 jaar. Dennis van Schaardenburg (LNV) trapte in 2012 af als eerste programmamanager. Samen met Joan Staeb (Rijkswaterstaat) en Serge Rotteveel (Rijkswaterstaat) kijkt het eerste programmateam terug op het bouwen van het informatiehuis.

Meetgegevens KRM 2019 en 2020 beschikbaar

zwarte_eend

Voor de Kaderrichtlijn Mariene Strategie (KRM) zorgt het Informatiehuis Marien voor de ontsluiting in AQUO-format van de gegevens die volgens  het monitoringsprogramma van de KRM zijn ingewonnen. De gegevens van de meetjaren 2019 en 2020 zijn nu via de IHM (Informatiehuis Marien)-viewer beschikbaar.

Integraal informatiemanagement in de VN Standaarden Gids

VN Standaarden Gids

De UN Standards Guide of VN Standaarden Gids is een online gids om integraal informatiemanagement te ondersteunen. Deze internationale gids biedt gedetailleerde inzichten in standaarden en goede praktijkvoorbeelden. Het is daardoor nuttig voor Noordzee-dataspecialisten en voor Informatiehuis Marien. Deskundigen van over de hele wereld maakten de gids in opdracht van de United Nations Committee of Experts on Global Geospatial Information Management (UN-GGIM).