Nieuwsbrief 2022, december

December 2022

Online versie van deze nieuwsbrief

Beste lezer,

Wat een feestelijk jaar is het geweest! Samen met alle Noordzee-betrokkenen hebben we ons jubileum uitgebreid gevierd. In de afgelopen 10 jaar heeft het kleine IHM (Informatiehuis Marien)-team met heel veel organisaties samengewerkt om tot een gedegen platform voor mariene data te komen. Naast de Open Data Viewer verzorgen we de KRM-rapportage aan de EU, de monitoringsagenda en nog veel meer.

In 2023 gaan we werken aan een nieuwe Samenwerkingsovereenkomst voor het Informatiehuis Marien. Hiervoor kijken we naar de resultaten van de afgelopen 10 jaar én naar de mogelijkheden voor de toekomst. Hoe richten we het Informatiehuis verder in? Wat komt er op ons af? Welke organisaties doen mee?Heeft u ideeën en wilt u graag meedenken? Laat het dan vooral weten (barbara.schoute@rws.nl).

Voor de komende tijd wensen we iedereen hele mooie feestdagen en een gezond en datarijk 2023!

Serge, Ellen, Rob, Pim, Mees, Alex & Barbara  
Team Informatiehuis Marien

1.IHM10jr_cmyk

U bent ingeschreven op een mailinglist

Geef aan of u uw abonnement wilt bevestigen of dat u zich wilt uitschrijven

10 jaar IHM: als oliemannetjes voor data en de Noordzee!

Teamuitje IHM uitsnede foto

Met het team van Informatiehuis Marien blikt  IHM (Informatiehuis Marien)-programmamanager Barbara Schoute naar het verleden én de toekomst. Data en de Noordzee zijn razend belangrijk voor Nederland. Het IHM en haar team ontwikkelt zich hierin tot oliemannetjes maar wel leunend op de omgeving. Hierbij horen ook keuzes in het vele werk. Het team richt zich steeds meer op de processen en het automatisch maken hiervan.  De toekomst gaat vooral over denken in mogelijkheden om de data boven water te brengen.

Waar de Kaderrichtlijn Water en de Kaderrichtlijn Marien elkaar raken

IHW IHM KRW KRM

Daar zorgen de Informatiehuizen Water en Marien (IHW en IHM (Informatiehuis Marien)) samen voor de verbinding. De Europese Kaderrichtlijnen voor Water en Marien (KRW en KRM) zijn nauw verbonden – er is zelfs overlap in de kustzone. Samen met onze collega’s bij het IHW zorgen we dat Nederland efficiënt en uniform rapporteert over beide gebieden.

IHM presenteert: de nieuwe Open Data Viewer

Barbara Schouten proost Noordzeedagen

Op 3 november 2022 vierde het Informatiehuis Marien het 10-jarig jubileum op de Noordzeedagen met de feestelijke presentatie van de nieuwe Open Data Viewer.