Nieuwsbrief 2022, oktober

Oktober 2022

Online versie van deze nieuwsbrief

Beste lezer,

Het Informatiehuis Marien kijkt vooruit, want op 15 oktober volgend jaar loopt onze huidige samenwerkingsovereenkomst af. De komende 12 maanden gaan we aan de slag met de toekomst – met onze opdrachtgevers, de datagebruikers en -leveranciers én ons team. Meld u vooral met ideeën en tips bij info@informatiehuismarien.nl!

Maar voor we vooruit kijken vieren we tijdens de Noordzeedagen  op 3 en 4 november 2022 graag ons jubileum met jullie.

Proost alvast,

Serge, Ellen, Rob, Pim, Mees, Alex & Barbara  
Team Informatiehuis Marien

1.IHM10jr_cmyk

U bent ingeschreven op een mailinglist

Geef aan of u uw abonnement wilt bevestigen of dat u zich wilt uitschrijven

10 jaar IHM: Samen werken aan data boven water

Jakob Asjes Linkedin

Met manager Integratie Jakob Asjes van Wageningen Marine Research  kijkt IHM (Informatiehuis Marien)-programmamanager Barbara Schoute naar de ontwikkeling van de dataviewer en het belang van samenwerken. Wageningen Marine Research werkt al vanaf het eerste begin nauw samen met het IHM.

Eerste MONS-data in de viewer!

Lanice Conchilega without its tube_Matthias Buschmann

Het MONS-programma (Monitoring, Onderzoek, Natuurversterking en Soortenbescherming) van het Noordzee Overleg begint vorm te krijgen. Verschillende projecten zijn al uitgevoerd en leveren data op. Het IHM (Informatiehuis Marien) zet nu de eerste datasets van MONS online in de viewer. Dat zijn de resultaten van het Mapping reef forming North Sea species(MONS-project 55), uitgevoerd door Deltares.

Sneak preview: de nieuwe viewer

Nieuwe data viewer IHM

De afgelopen tijd werkten we vanuit 3 verschillende kanten tegelijkertijd aan de nieuwe viewer: vanuit Informatiehuis Marien, Waterinfo Extra en Datahuis Wadden. Gezamenlijk investeren we in de uitbreiding van de functionaliteiten van de viewer. Met als doel, een viewer die open data duidelijk presenteert en hergebruik makkelijker en beter maakt.

De nieuwe viewer nemen we officieel in gebruik tijdens de Noordzeedagen. We konden het niet laten om nu alvast een tipje van de sluier op te lichten.

10 jaar IHM op de Noordzeedagen: tijd voor een feestje

Champagne proost Stock-1254784189

Op 3 en 4 november staat de biodiversiteit in de Noordzee in de schijnwerpers op de Noordzeedagen. In samenwerking met Rijkswaterstaat presenteert IHM (Informatiehuis Marien) tijdens de werksessie 'Noordzeedata in de kijker, de reis van biologische data'. Tijdens de borrel op de eerste dag is het tijd voor ons jublileumfeestje en heffen we met alle aanwezigen het glas op 10 jaar IHM.